Av: Sven Jonas Hubbe Pettersson

Måste börja med att tacka Johan för att ha fått chansen som "gästbloggare". Ett mycket kul initiativ på en i övrigt suverän hemsida (och blogg).

Får lov att erkänna följande; jag har aldrig varit i Skottland. Jag har aldrig varit i Japan. Jag har aldrig varit i USA. Men... jag har tillbringat drygt 45 år i Sverige och snart så kommer nog det också att smälla ganska högt i whiskykretsar. Jag hoppas verkligen på det!
Som ni förstår så är jag något av en "innekatt" som får hemlängtan så fort jag har satt nyckeln i dörren och låst för att t.ex. åka och handla. Inte mycket att jobba "emot" när man är 45+.

All ny teknik är ju såklart en klar fördel i min situation. Internet, Facebook, Chat och Bloggar. Det är bara att haka på från hemmasoffan!

Att samla på whiskysmakupplevelser började för mig på allvar hösten 2010 efter att jag hade blivit uppmuntrad av diverse kamrater som nog var trötta på mitt gnällande om "vad gör en 40 plussare egentligen på kvällarna"...
Förmågan att "snöa in" på saker som verkligen intresserar mig har jag haft med mig sedan barnsben då jag bestämde mig för att bli fotbollsproffs. Så blev det inte. Men whiskyns värld ligger ju öppen för allas våra fötter att njutas av och förundras över! Ett för mig prestigelöst intresse som jag kan odla i den takt som jag själv önskar.

Jag har en dröm om att en dag kunna skriva en bok. Antingen en roman eller en fiktiv självbiografi. Den tanken vägrar att släppa taget och det är något som jag tänker på varje dag. Platsen där text ska fästas på papper är redan utsedd. Om man ska skriva på dator eller på en gammal hederlig skrivmaskin är fortfarande en öppen fråga...
Men det viktigaste av allt: vilken whisky ska få följa med till den avlägsna platsen?

Bör väl försöka att få med ett så brett spektra som möjligt. Jag tänker mig tre olika sorter. Den som är helt klar är The Balvenie Doublewood 12 YO. En utmärkt whisky som passar till många olika stämningar. Sedan lutar det åt Laphroaig 10 YO. Ingen av dessa två behöver väl någon närmare presentation. Har man någon gång smakat Single malt så har man troligen kommit i kontakt med dessa två. Den tredje är mer osäker men jag tror att det får bli Highland Park 18 YO, för lång och trogen tjänst. Tre flaskor som är prisvärda, lätta att få tag på och som aldrig gör en besviken!

Såklart blir det en paradox att vara hemmakär och dra iväg till en avlägsen plats för att författa en bok... men då skulle naturligtvis kära hustrun Maria och alla våra djur följa med. Ett nytt hem helt enkelt.

Tills vi hörs igen, köpp vänner!

© All text och samtliga bilder tillhör Sven Jonas Hubbe Pettersson.