Nytt destilleri i Arboga?

Arboga kan bli plats för ett nytt whiskydestilleri. Det är företaget Nordic Whisky Capital, som efter en lång utvärdering vill ha Arboga som plats för en nyetablering av ett whiskydestilleri i Mellansverige.

- Alla avtal är inte underskrivna ännu, men det blir med största sannolikhet så att vi öppnar ett nytt destilleri i Arboga, säger Håkan Jarskog, VD för Nordic Whisky Capital.

Nordic Whisky Capital är ett utvecklings- och ägarbolag i whiskybranschen. Företaget är bland annat näst största ägare i BOX destilleri. Destilleriet kommer att ha den allra senaste tekniken och bli en ren produktionsanläggning för högklassig whisky.

- På Arboga kommun har vi jobbat en lång tid med att få detta projekt till kommunen i konkurrens med flera andra platser. Det är glädjande att företaget väljer Arboga, säger Göran Dahlen, näringslivschef vid Arboga kommun.

Att valet föll på just Arboga har flera olika skäl, enligt Nordic Whisky Capital.

- Arboga har ett bra logistikläget och goda förutsättningar för försörjningen av bland annat värme och vatten till destilleriet. Det fanns också mycket lämpliga lokaler och framför allt har vi haft en riktigt bra support från kommunen i hela etableringsarbetet. Vi är därför glada att kunna välja Arboga, säger Håkan Jarskog.

För mer information om Nordic Whisky Capital, se företagets webbplats https://nordicwhisky.se/

Källa: Arboga Kommun