Highland Park i ny kostym

Inom de närmaste dagarna kommer de första flaskorna med Highland Parks nya design att komma in på Systembolagets hyllor. Först ut är den populära 12-åringen.

Inspirationen till den nya designen kommer från stavkyrkan i den lilla norska byn Urnes. Kyrkan, som byggdes på mitten av 1100-talet, är en av de äldsta bevarade stavkyrkorna i världen och är inkluderad på Unescos världsarvslista. Träkyrkan är utsmyckad med tidstypiska sniderier som Highland Park insåg skulle se fantastiska ut på en glasflaska. Resultatet är en vacker flaska präglad med illustrationer av en gammal vikingalegend om ett lejon i ett långtgående krig mot onda krafter i form i ormliknande drakar.

Med den nya designen introducerasäven en distinkt flaskform med varumärkesmönstret präglat i glaset, en bredare botten samt en metalletikett som kompletterar det präglade glaset perfekt med en moderniserad logotyp. Även förpackningen uppdateras med samma design präglad i metall. På sidan står det "Skapad med stolthet på Orkney", som en hyllning till de män och kvinnor som tillsammans skapar Highland Parks ikoniska och prisbelönta single malt whisky.

Först ut att ändra design är den hyllade Highland Park 12 YO. Innehållet är emellertid detsamma - även om produkten har fått ett nytt namn för att ge den en tydligare identitet och som en hyllning till de vikingar som bosatte sig på Orkneyöarna alla dessa hundratals år sedan. Namnet är inspirerat av Odinismens nio ädla dygder, som Vikingarna levde efter och Highland Park 12 YO heter numer även Viking Pride. Stolthet och hantverk är det som än idag präglar Highland Park och den unika karaktär som förtjänat denna single malt respekt och beundran världen över.
Källa: Pressmaterial Highland Park.

Highland Park 12 YO Viking Pride
Pris 399 kronor.
Artikelnummer 531

Denna artikel publicerades 2017-05-08