Planerad Islayresa

Nu är det spikat och klart!

I början av september åker jag med de "goa gubbarna" i Svenska Eldvatten, Peter Sjögren och Tommy Andersen, samt ett gäng andra likasinnade "whiskytokar" till Islay en vecka. Det ska bli fantastiskt roligt, spännande och intressant. De som har varit på Islay berättar lyriskt och får något speciellt i blicken när ämnet kommer på tal...

Jag är som ni kanske vet väldigt förtjust i Ardbeg (men även annan rökig whisky) så givetvis är ett besök på Ardbeg Distillery en dröm som (förhoppningvis) går i uppfyllelse. Något som också skulle vara roligt att besöka är Kildalton Cross på sydkusten. Kildalton är namnet på den församling där både Ardbeg, Laphroaig och Lagavulin ligger och är också ett välkänt keltiskt stenkors. Kildalton Cross är huggen ur ett enda block av lokala epidiorite, en extremt hård sten som har motstått hårda väderansträngningar på Islay i över 1200 år.


Kildalton Cross, beläget på Islay´s sydkust.

Det är naturligtvis massor av annat jag också vill göra, och jag är rätt övertygad om att Peter och Tommy kommer att ta med oss på en resa vi aldrig glömmer.