WeiRon 50%

För cirka två år sedan inledde Peter och Tommy på Svenska Eldvatten jobbet med att förverkliga en idé som de haft sedan länge. De ville ta fram en alldeles egen lagrad rom som skulle smaka precis som de själva ville att en grym rom ska smaka. Och dessutom till ett bra pris.

En naturlig, smakrik, lagrad rom utan färgämnen och framförallt utan tillsatt socker som så många andra populära rommärken har.

Svenska Eldvatten har gjort allt själva. De har letat upp leverantörer av lagrad rom, blandat och provsmakat, testat olika längd på tiden för rommen att gifta ihop sig. De har letat flaskor, korkar, krympkapsyler, lådor o.s.v från olika länder. Och givetvis har de också funderat på vad deras rom ska heta...

Måndagen den 22 juni släpptes så WeiRon i beställningssortimentet på Systembolaget. Rommen i WeiRon kommer bl.a från Jamaica och Barbados. Alkoholhalten är på 50%. Priset är 499 kronor och artikelnumret är 85423

Doft: Sultanrussin, vaniljkola och ljus choklad. Svaga toner av piptobak, samt en ytterst svag ton av läder på djupet.
23/25

Smak: Ganska söt med en tydlig ton av citrus och kola. Lite kryddiga inslag som dyker upp någonstans i mitten. Lite nyanser av sultanrsussin även i smaken. Mycket framträdande ekton hela vägen som känns riktigt trevlig.
23/25

Eftersmak: Fin sötma varvat med alldeles lagom kryddiga toner. Mjuk och väldigt mungod ett bra tag efteråt. En mycket välbalanserad rom som andas kvalitet.
23/25

Helhetsintryck: Förhandssnacket gjorde gällande att denna rom skulle vara något alldeles extra, och det måste jag säga, att det är den sannerligen. Får ni chansen att prova WeiRon, tveka inte! Jag tycker verkligen att Svenska Eldvatten har lyckats ypperligt med sina intentioner att ta fram en riktigt bra rom. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera!
23/25

Betyget blir 92/100