Belize Single Cask
Cask Strength 2006 66.1%

Belize Single Barrel Selection 12 yo är destillerad på Travellers Distillery, vars historia har sin början i en bar som Jaime Omario Perdomo öppnade 1953 i Belize City. På den tiden var det vanligt att barer blandade och kryddade sina egna romsorter och Travellers rom fick snabbt ett särskilt gott renommé. Efterfrågan växte och till slut startade man sitt eget destilleri i huvudstaden Belmopan.
Källa: Symposion

Rökighet
Ej rökig.
 
Fruktig/Kryddig

Kryddig.

Smakrikedom
Lätt.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra rom.

Doft: Citrus, dill och kummin. Lite märklig och annorlunda doft för att vara en rom. Här finns också lite chokladtoner och rostade kaffebönor i doften. Får en känsla av kolabönor efter en stund. Ganska spretig och lite udda, intressant doftbild.

Smak:  Det är tydliga toner av dill och kummin även i smaken. Och kolabönorna förstärks ytterligare. Här finns också honung, vanilj och rostade kaffebönor i smaken. Lite vatten är att föredra även i denna, här är det ju uppe i hela 66.1% ABV.

Eftersmak: Kryddig och het eftersmak.

Helhetsintryck: Lite märklig doft, men den går i alla fall hand i hand med smaken, och det är ju bra. Jag föredrar dock lite sötare rom snarare än kryddig.

Den här rommen provades 2019-04-18