Woodford Reserve
Master's Collection
Brandy Cask Finish 45.2%

Woodford Reserve Master's Collection är som namnet antyder slutlagrad i brandyfat. För att få kallas en Kentucky Bourbon måste destillatet lagras på nya förkolande ekfat. Brandyfaten följer inte dessa regler och därför är Woodford Reserve Master's Collection Brandy Cask Finish tekniskt sett inte en bourbon.

Mannen som har gett inspiration till denna utgåva är frihetskrigshjälten General William Woodford. År 1777 utmärkte General Woodford sig när han blev sårad i slaget vid Brandywine Creek i Pennsylvania och Woodford County blev därefter uppkallat efter honom. För att hedra hans uppoffring för nationen, har vi skapat den första Kentucky Straight Bourbon Whiskey som slutlagras på amerikanska brandyfat. Woodford Reserve Master's Collection introducerades år 2006 och har med varje lansering hämtat inspiration från de traditioner och rika arv som omger dess historiska destilleringsplats.

Släpptes på Systembolaget i det exklusiva sortimentet den 7 april 2017 med artikelnummer 20255 . Priset är 999 kronor.

Källa: Philipson Söderberg

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra whiskey.

Doft: Cholklad, gröna äpplen, bittermandel, hasselnötter och en svag ton av möbelpolish. Tycker att det dyker upp lite marsipan efter en stund i glaset. Det finns också en tydlig ekighet i doften varvat med en lätt blommig, parfymaktig ton.

Smak: Hasselnötter, mörka bär och russin. Kryddig och pepprig. En trevlig karamell/kolaton rullar in efter en stund i munnen.

Eftersmak: Hallonbåtar och russin som planar ut i en mycket tydlig ekig avslutning.

Helhetsintryck: En skaplig whiskey (det är ju som sagt ingen bourbon) som inte direkt överraskar. Tycker att förra årets släpp i serien, Woodford Reserve Master's Collection 1838 Style White Corn, var snäppet bättre.

Den här whiskeyn provades 2017-04-07

Tack till Philipson Söderberg för varuprov.