SMWS 10.127
Burning scarecrows by the sea 62%

  

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) grundades i Edinburgh 1983. Det är en medlemsorganisation som köper fat från oika delar av världen, buteljerar och säljer Single Cask-whiskies exklusivt till sina medlemmar.

Just den här whiskyn är destillerad på Bunnahabhain den 1 december 2006 på deras rökigaste recept. Spriten har mognat på ett refill ex-bourbon hogshead i 10 år. Den buteljerades vid full fatstyrka med en ABV på 62 %. Totalt blev det 234 flaskor. Whiskyn är inte kylfiltrerad eller färgad.

Rökighet
Mycket rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Torvröken sitter som en käftsmäll vid första sniffen. Detta är ordentligt rökigt. Jag har i alla fall inte doftat på en Bunna som har varit så här rökig innan, inte vad jag kan erinra mig just nu. Rostad bittermandel, peppar, jordig matkällare. Mycket frukt också, ananas, apelsin, persika och en ytterst fin vaniljdoft som ramar in den på ett tjusigt sätt. Gillar doften skarpt.

Smak: Samma sak i smaken till en början. En käftsmäll av rök, rök och mera rök. Men jag gillar det! Efter en liten stund kommer det mandel, mjuk vanilj, ljus choklad och riktigt rostade kaffebönor. Spännande smak på den här whiskyn, måste jag verkligen säga. Torven är hela tiden närvarande på ett högst påtagligt sätt.

Eftersmak: Peppar, vanilj, lite kaffe samt tidigare nämnda frukter. Hettan sitter i ett bra tag, och lite vatten är absolut inte fel.
 

Helhetsintryck: Wow. Detta är en riktig dräpare måste jag säga! Gillade den från första början, och är oerhört glad över att jag beställde en hel flaska från SMWS. Det ångrar jag definitivt inte.

Den här whiskyn är endast tillgänglig för befintliga och nya svenska SMWS-medlemmar. Bli medlem genom att klicka på bilden nedan:

Den här whiskyn provades 2017-11-06