Lördagen den 18 mars var det dags att bege sig till Alvesta igen. Då hade det nämligen blivit dags för Alvesta minimässa (den tredje i ordningen, min första). Det var tyvärr en ganska tråkig dag vädermässigt, men en hel del whiskysugna människor hade trotsat vädret och tagit sig till Folkets Hus för att dricka lite god whisky, käka lite korv och umgås med likasinnade ett par timmar. Det fanns möjlighet att bjuda in gäster, och det hade anammats bland medlemmarna. Totalt var en bra bit över 100 personer på plats denna lördag.


Michael Lorensson och Tony Hugosson kollar
över sitt utbud strax innan öppning.

Närmare 200 olika sorters whisky (och lite annan sprit) erbjöds på mässan, så man kan lugnt säga att det fanns något för alla. Jag tycker att detta är en mycket lyckad form av event, eftersom det blir ett mycket varierat utbud och en hel del udda buteljeringar som en annars aldrig får en chans att prova. Dessutom kan många av utställarna berätta lite intressanta fakta och historien bakom en del av sina whiskies.


Tony kan berätta en hel del
intressant om sina buteljeringar.


Ett glatt gäng på minimässa.

Eftermiddagen gick väldigt fort och alla besökare verkade trivas alldeles utmärkt i Alvesta. Det var hög stämning och de jag pratade med tyckte att det var ett riktigt bra utbud, med ett extra plus för att klubben hade ordnat med korvförsäljning.


Jögge har alltid koll på läget.

Jag provade totalt nio stycken whiskies samt en bourbon. De fyra bästa ser ni på bilden här nedan. Ingen direkt favorit, utom möjligtvis Cragganmore 17 YO på 55.5%. Massor av toffee, samt kola, lite citrus, nötter och mandel. Gillade den verkligen.


Bild 1 - Cragganmore 17 YO. Jättegod.
Bild 2 - En Clynelish från Wemyss Malts.
Bild 3 - Old Malt Cask Auchroisk 30 YO.
Bild 4 - En Glenlivet 18 YO från Cadenheads.

Sist vill jag passa på att tacka klubben för en mycket trevlig och välorganiserad minimässa.


Kassören Åke har alltid någon
rolig anekdot att berätta.