Den 20 oktober 2021 släppte Cask Viking sin första whisky på Systembolaget. Sedan dess har det blivit ett par stycken till, och nu är de på gång med ännu ett släpp på Systembolaget, en whisky från Agitator. Jag tog ett litet snack med ägaren/grundaren Robin Andersson inför releasen den 22 februari.

Hej, Robin. Nu är det ju dags för ännu ett släpp på Systembolaget. Vad kan du berätta om det?
Whiskyn heter Cask Viking Agitator Triple Cask Unfiltered And Untamed. ABV ligger på 59.1%, och till whiskyn har jag blandat ihop 2 stycken 1st fill Kastanjfat och 1 2nd fill Kastanjfat. Fat nummer 4030, 4784 och 4785. Den yngsta whiskyn lades på fat 2018.12.21, och det buteljerades 2023.01.22. Så alltså strax över 4 år gammal. Totalt 270 flaskor och 220 av dessa släpps i systembolagets beställningssortiment nu på onsdag. Självklart kommer den också att vara med oss på mässan i Göteborg den 14-15 april.

Detta är vårt andra Agitatorsläpp (vi hade en lansering i Systembolagets beställningssortiment den 23 november förra året). Utöver det har vi sålt ett fat på andelar som också har buteljerats. Vi har också en fin sherrybalja från Agitator som kommer buteljeras inom en överskådlig framtid. Och vi har fortfarande ett gäng mindre Agitatorfat till salu. Lite olika fat, kastanj och sherry bland annat. Men för klubbar eller större sällskap så har vi även några större Agitatorfat. Och detta då utöver våra skotska fina fat som också är till salu.

Något mer du vill dela med dig av om den närmaste framtiden?
Vi har en del fat som ligger på mognad för buteljering under året. Vi kommer som sagt också att stå på mässan i Göteborg i år igen. Och där kommer vi ha med lite smakprover på vad framtiden har att ge.

Något mer du vill lägga till?
Vi har väldigt många fina fat till salu. Så om det är någon som är intresserad av ett eget fat så är det definitivt oss dom skall ta kontakt med. Vi har otroligt konkurrenskraftiga priser, både på svenska och skotska fat.

Tack för pratstunden, Robin, och lycka till med releasen på onsdag !

Ni hittar Cask Viking Agitator Triple Cask Unfiltered And Untamed här

Mina noter på den:
Doft: Mörka bär, chokladtryffel, pecannötkola (tänker osökt på glassen Texas Pecan). Lite lätta toner av kanel och vanilj också.

Smak: Salt kola, hallon, mycket kryddpeppar och lite lätta toner av vaniljglass. I finishen mörk choklad och lite läder. Med lite vatten så lockar man fram bourbontonerna och belönas med vanilj och lite gräddkola.

Sammanfattning: En ung whisky, javisst, men förvånansvärt mogen och balanserad. En av de bättre jag provat från Agitator så här långt.

Publicerat 2023-02-21