Dennis Steckel
Den ultimata Amrutfantasten

Det är ganska många i whiskyvärlden som känner till Dennis Steckel från Älmhult. Dennis är utan tvekan Sveriges meste Amrutfantast. Vad kan man annat säga om en man som allt som oftast är på jakt efter nya Amrutbuteljer, och som hela tiden samlar information om kommande buteljeringar, samt har inte bara en, utan två tatueringar som vittnar om den glödande fascinationen till det indiska destilleriet.

Men hur började allting egentligen? Jag fick en pratstund med Dennis och han berättar bland annat om en fantastisk och oförglömlig resa till destilleriet i Bangalore, giriga änglar, klubben Amrut Fever och vad som är så speciellt med Amrut.

Hej Dennis. Berätta för mina läsare vem du är.

Jag bor i Älmhult tillsammans med min familj och till sommaren fyller jag 44 år. På fritiden tränar jag två ungdomslag i fotboll. Jag var en av de som var med och startade Elme Uisge Academy.

När och hur blev du intresserad av just Amrut?
Det hela började med att jag under 2014 köpte 3 stycken Amrut Single Casks -  Bourbon, Px-Sherry och Port Pipe. Jag blev riktigt imponerad av alla 3 och blev då väldigt sugen på att fortsätta utforska vad Amrut mer hade och erbjuda. När jag sedan upptäckte deras Greedy Angels 8 YO och ängeln på denna så var det helt kört :-)

Vad är det som gör Amrut's whisky speciell enligt din uppfattning?
Den är otroligt smakrik och har spännande smaker.

Hur kom du på idén till Amrut Fever?
Tycker jag om något så går jag in för det till 100%. Jag ville lära mig mer och komma i kontakt med likasinnade och därför startade jag en Facebooksida. Jag startade Amrut Fever den 30 januari 2016.

Dennis med Vikram Nikam, Executive
Director-Brands & PR på Amrut Distilleries.

Berätta lite om besöket på destilleriet i Bangalore 2016.

I slutet av augusti begav jag mig mot Indien och Bangalore där Amrut finns. Det blev en händelserik vecka med 2 dagar på destilleriet och 1 dag på deras huvudkontor. På destilleriet visade de mig hela produktionen från början till slut. I deras lagerhus fick jag möjligheten att smaka några whisky direkt från faten. Det var en fantastisk upplevelse. På huvudkontoret fick jag vara med om en tidningsintervju och jag och Michael Tucek gjorde även en film där vi pratade om några av deras produkter. Under den här veckan fick jag chansen att träffa många underbara människor som jobbar med Amrut och det känns fortfarande lite overkligt att jag fick uppleva det här.


Dennis trivdes som fisken i vattnet...Dennis med Ashok Chokalingam,
Sr. General Manager International Operations.
 

Reportage om Dennis i
The New Indian Express i augusti 2016.

Kan du nämna några favoriter av Amrut's whiskies?

Några av mina favoriter är Bengal Tiger for Taiwan, Amrut 100, Blackadder Single Cask BA19/2014 Peated (Sherry Cask Finish) och givetvis mina Greedy Angels.


En av favoriterna, Bengal Tiger for Taiwan.

Vilken har varit svårast att få tag i?
Det finns fortfarande ett antal som jag inte har lyckats få tag i, men av dom som idag finns i min samling var Greedy Angels 8 YO svårast att få tag på.

Greedy Angels 8 YO, inte så lätt att få tag i...

Drömbuteljering som du ännu inte har i samlingen?
Det skulle vara att få göra min egen Amrutbuteljerng från början till slut. Det hade varit snice.


Besök gärna Amrut på webben
Hemsida:
https://www.amrutwhisky.co.uk/
Facebook:
https://www.facebook.com/AmrutMalt
Instagram:
https://www.instagram.com/amrutmalt/
Twitter:
https://twitter.com/AmrutMalt


© Bilder tillhör Dennis Steckel.