En Öl & Whiskymässa
i Göteborg 2016

Under två dagar samlades ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag med mera i Göteborg på Svenska Mässan mitt emot Liseberg.

Intressset att ställa ut på mässan var mycket stort, att få vara med och medverka på Göteborgs öl- och whiskymässa är något som man inte vill missa!

I år slogs det dessutom nytt besöksrekord. - "Vi är mycket, mycket nöjda med årets mässa, inget mindre än en succé". Detta säger Stanley Wong, högsta ansvarig för mässan, när jag får en liten pratstund med honom strax efter stängning på lördagen.


Förväntansfulla besökare på mässan.
Från vänster Hasse, Lars, Bengt-Åke och Jonas.

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Peter och Tommy på Svenska Eldvatten om att stå och representera deras produkter på mässan i Göteborg. Det nappade jag direkt på. En rolig, lärorik och mycket givande erfarenhet som verkligen gav mersmak. Det blev en heldag fylld med trevliga och intressanta möten med nyfikna besökare som ville veta vad "gubbarna" i Svenska Eldvatten hade att erbjuda.


Bild 1 - Redo!
Bild 2 - Bra tryck hela dagen.
Bild 3 - Goa vännen Mikael Westerberg.
Bild 4 - Peter Sjögren, ena halvan av
Svenska Eldvatten.

Några små vändor på mässgolvet blev det dock, eftersom det ibland behövdes en liten paus från "jobbet" i montern. Det var som sagt helt nytt för mig, och givetvis var det mycket att ta in samtidigt som det hela tiden var ett bra "tryck" vid montern.


Bild 1 - David Francis, Glenmorangie, och Sven Hammerin, Ardbeg
Bild 2 - Algot Alexiusson, Spirit of Hven
Bild 3 - Samuel Karlsson, bloggare och vän
representerade Edrington
Bild 4 - Stefan Wennergren representerade Mackmyra med den äran.

På mässan träffade jag också mycket trevliga Emma Andersson, chefredaktör på tidskriften Allt om Whisky, för första gången.


Kul att träffa Emma på Allt om Whisky.

Några stycken whiskies blev det också såklart. Här nedan är några av de jag provade under lördagens mässa. Inte så många, men några av dem var riktigt bra.


Bild 1 - Strathmill 20 YO. En finfin whisky.
Whiskytaste Sweden AB
Bild 2 - Caperdonish 1994 20 YO.
Clydesdale
Bild 3 - Bunnahabhain Single Islay Malt 1991.
Granqvist Beverage House AB
Bild 4 - Blomstertid. Mycket fruktig och fin.
Mackmyra

Dock var det ingen som slog dagens bästa dram, ett kommande släpp från Svenska Eldvatten - Bruichladdich 2006, en riktig sherrybomb! Den var bara med på provningarna på mässan, inte i montern. Mer information kommer lite längre fram...

Till sist vill jag tacka Peter och Tommy för att jag fick en möjlighet att prova på att "stå på andra sidan", så att säga.

Väl mött på nästa mässa som troligen blir Falkenberg i augusti för min del.

/ Johan