För tredje året i rad besökte jag i helgen som gick Falkenberg Öl & Whiskymässa. Det var som vanligt en väl genomförd och bra planerad tillställning. 

Mässan lockade många inbitna öl & whiskynördar men även andra nyfikna damer och herrar. Nu fanns det ju också en hel del annat än bara whisky och öl att prova såsom rom, calvados, gin, glögg med mera. Choklad och fina ostar erbjöds också.

Den här gången var min hustru Britt-Inger för första gången med på en öl & whiskymässa. Det betyder att det kommer att bli dyrt framöver...

Innan mässan var vi hemma hos vår gode vän Anders Josefsson och drack lite Mackmyra och några andra spännande(!) destillat som Anders hade att erbjuda. Hos Anders träffade vi också många andra bekanta ansikten. Bland annat trevliga Anki och Lennart Ulvmåne. Anki är en välkänd whiskyprofil och många känner igen henne via hennes blogg/företag Taste Events by Wolfmoon.


Precis kommit in på mässan.
Från vänster Jenny, Robert, Micke,
Britt-Inger samt Anders.

Väl framme vid Falkhallen så gjorde jag som jag brukar, nämligen gå runt ett varv och insupa atmosfären och känna av stämningen. Jag träffade genast på bekanta ansiken. Tussilago Getensson, som många känner igen från Veckans FredagsWhisky, spatserade runt och verkade trivas alldeles ypperligt.


Tussilago trivdes bra i Falkenberg.

Efter en stund sprang vi på Anki igen, nu i sällskap med en annan känd whiskyprofil, nämligen den glada norskan Tone Skavhaug som driver bloggen The Ladies´Share.

 
Tone och Anki. Två glada damer på mässa.

Vi träffade på många andra trevliga människor denna lördag. En av dem var Roger Svenningsson, Auld Rare Whisky. Roger var på ett strålande humör och berättade bland annat om sin prisbelönta glögg Lutendrank. Hustrun provade den och tyckte mycket bra om den. Jag har provat den innan och gillar den också skarpt. Finns i beställningssortimentet ett tag till så passa på att beställa snarast möjligt (https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/lutendrank-7641002).


Roger Svenningsson, Auld Rare Whisky.
Sveriges första oberoende buteljerare.


Uppifrån vänster:
Bild 1 - Patrick Björsjö,
Mackmyra
Bild 2 - Carl-Olof Lejdström, Smögen Whisky
Bild 3 - Bengt Olofsson,
The Scotch Malt Whisky Society
Bild 4 - Tina Sundblom och Micke Nilsson, Clydesdale

Jag provade också en hel del bra whisky (och lite annat också), och här nedanför är de som jag tyckte var bäst denna lördag.


Uppifrån vänster:
Bild 1 - Inchgower 1995 19 YO 54.8%
Clydesdale
Bild 2 - Wee Swede 62.5%
Smögen Whisky
Bild 3 - Benromach 10 YO 100 PROOF 57%
Symposion
Bild 4 - Paul John Bold 46%

"Mässans rökiga whisky 2016"
Whiskytaste Sweden AB

Samt följande...


Bild 1 - Storm 43%
Auld Rare Whisky
Bild 2 - Elements of Islay Lg5 54.8%
Clydesdale
Bild 3 - Glentauchers Eldvatten 2008 57.4%
Svenska Eldvatten
"Mässans bästa exklusiva whisky 2016"
Bild 4 - Calvados 20 YO Coeur de Lion 40%
Symposion

Peter Sjögren och Tommy Andersen från Svenska Eldvatten var som sagt också på plats denna helgen, och de trivdes bra på mässan. Hela det glada gänget välkomnade hustrun in i montern för ett gruppfoto. Trevligt.


Hela det glada Eldvattengänget och hustrun.


Festivalarrangör Fredrik Almryd var
mycket nöjd med mässan.

Det var en mycket trevlig och bra mässa som verkligen levde upp till sitt goda rykte. Vi ses igen nästa år! / Johan