Johan Blom

 

Nu har det gått några år och det har hunnit bli några år här på Whiskynördens blogg.

Många goda drams har druckits och delats med många av er trevliga Malteneers runt om i whiskysverige så det är kanske dags att uppdatera presentationen av mig själv.

Jag har hunnit bli 48 år så snart är det dags att göra folieryck på ett gäng vällagrade drams från 1971. Min whiskyresa började med flertalet resor via jobbet till Irland på 90-talet. Jag hittade favoriter i Jameson 18 men främst John Powers som inte är så bekant för den svenska publiken. Under senare år har Connemara Turf Mor och Teeling blivit favoriter. Innan dess var det ganska magert med whisky och oftast var min kontakt med mindre bra blends i någon bar alternativt billig taxfree-whisky. Efter mina år till Irland väcktes min passion än mer av inköpet av Glenmorangie Sonnalta PX, Talisker 10 men framför allt av Lagavulin 16 och Destillers Edition. Nu var jag verkligen fast! Jag bestämde mig för att köpa en whisky per månad inför min 40-årsdag och som ett steg i den riktningen så åkte jag och några whiskyvänner för första gången på Cinderella Whisky Fair 2011 och nu fylldes whiskyskåpet ganska snabbt.

Jag köpte några fat på Mackmyra efter en rundvandring och nu har mina fat från hunnit buteljeras, fyllts med spännande ölprojekt tillsammans med uppsalabryggeriet Jackdaw samt Värmdö Bryggeri. Och nu har jag fyllt dessa fat med newmake från Gammelstilla, kommer att bli riktigt kul att prova. Om ni funderar på att skaffa er ett eget fat kan jag verkligen rekommendera den resan, otroligt kul och lärorikt.

Har på senare år även fått äran att både sitta i juryn för whiskytävlingarna på Uppsala Beer and Whisky samt Stockholm Beer and Whisky samt jobba i monter hos olika utställare på dessa, en mycket spännande och givande upplevelse. Jag har ju aldrig varit en faktakille utan jag fokuserar på smak, doft och upplevelse. Just därför älskar jag när jag får jämföra minst två goda whiskies i en #whiskyduel som jag brukar dela med sig av på Instagram och Twitter, kika gärna in till mig där, @DJBloomingdale

Hoppas att vi ses där ute i whiskyvimlet!!

Läs mer: https://www.whiskynorden.se/reportage/single-malt-monday/smm/