Svenska Eldvatten är en oberoende buteljerare av whisky, rom och övrig ädelsprit. Det ägs och drivs sedan våren 2012 av Tommy Andersen och Peter Sjögren. Deras första maltwhisky var en Bowmore från 2000.


Första whiskyn från Eldvatten.

Jag har haft den stora glädjen att lära känna Tommy och Peter, och jag bestämde mig för att ta pulsen på dem, kolla vad som driver dem, och hur framtiden ser ut.

Berätta lite om er bakgrund.

Hur blev ni involverade i whiskyindustrin?

Går det att leva på detta, eller har ni någon annan sysselsättning också?

Hur kom ni på idén att ni skulle bli oberonde buteljerare?

Hur kom ni på namnet Svenska Eldvatten?

Vad är det svåraste med att vara oberoende buteljerare?

Vad är det roligaste med att vara oberoende buteljerare?

Vilka tre personer skulle ni bjuda in till en whiskyprovning, och varför?

"Alla" pratar om fatbrist, hur har ni lyckats bygga upp ett kontaktnät som gör att ni får tag i fat?

Vilka tre buteljeringar är ni mest stolta över?

Era resor till Skottland har ju blivit enormt populära. Hur kom ni på den idén?

Vad kan vi förvänta oss från Svenska Eldvatten under resten av 2017? Något ni kan avslöja redan nu?

Ni har ju Glenn o Weiron, när kommer Kal-vaddås?


Peter och Tommy på en av resorna till Islay.