Lördagen den 10 december var det dags för den årliga minimässan i Växjö, anordnad av Wexiö Maltwhiskysällskap. Det var sjätte året i rad som klubben bjöd in damer och herrar att avnjuta god whisky till mycket humana priser. Ett väldigt uppskattat inslag som drar mycket folk. Så även denna lite kulna decemberlördag. Som brukligt fanns det möjlighet att bjuda med gäster om man så önskade.

Jag var tidigt på plats i klubblokalen som är belägen i de centrala delarna av staden. Inte så värst många hade kommit, så till en början var det väldigt lugnt och då passade jag på att kolla runt vad som erbjöds vid de olika borden.

Det fanns över 200 olika sorters whisky att prova, så man kan lugnt säga att det var mycket godsaker att välja på, och någonting för alla smaker. Ganska mycket udda whiskies, och det var riktigt kul, tyckte jag och många med mig. På bilden här ovan ser ni Melker, och han hade många trevliga whiskies med sig denna lördag. Bland annat Port Charlotte Feis Ile 2016. Jag gillade den skarpt. Doften är mycket speciell, och det är en whisky som inte tilltalar alla.

 


Köpte denna smarta grej av Melker.

Det blev ganska snabbt välfyllt i lokalen, och många välbekanta personer dök upp allteftersom. Bland annat Hasse Nilsson, ordföranden i Wexiö Maltwhiskysällskap. Många känner också igen Hasse från Box Destilleri, där han är senior brand ambassador.


Bild 1 - Tony hade mycket
gammal, finfin whisky med sig.
Bild 2 - Jögge och Mark trivs på minimässan.
Bild 3 - Pelle och jag njuter av fin whisky.
Bild 4 - Stig måttar upp...

Det var en fantastiskt trevlig eftermiddag och alla trivdes alldeles utmärkt i maltkällaren. Det blev en hel del smakprov från alla möjliga håll, och jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt alla som jag provade. De som var lite extraordinära ser ni här nedan.


Bild 1 - En grymt bra
Bunnahabhain 16 YO från Old Malt Cask.
Bild 2 - Cardhu 26 YO Cask Strength. Riktigt bra.
Bild 3 - Dagens bästa. Aultmore 23 YO.
Fantastiskt god.
Bild 4 - En Laphroaig som var jäkligt bra.

Som vanligt en otroligt bra arrangerad mässa. En eloge till alla inblandade. Jag ser redan fram emot nästa års minimässa.