Den 9 december var det dags för årets höjdpunkt enligt många i klubben. Alltid med mycket bra utbud till självkostnadspris. Du betalar inte mer än vad det faktiskt kostar. Det är inte meningen att någon ska tjäna pengar på det här evenemanget. Med andra ord kan man prova sådant som i många andra fall är alldeles för kostsamt.

Välbesökt som vanligt och stämningen var verkligen på topp hela eftermiddagen.

Jag inledde min runda vid Jögge och Marks bord. Där brukar det alltid finnas finfin sprit. Så även detta år. Jag provade bland annat en gammal (från 1993) blended whisky som var överraskande bra. Dessutom hade Mark med sig en ruskigt bra 17-årig Laphroaig.


Goa gubbar.
Jögge och Mark.


En blended whisky som överraskade.


God som attan.

Jögge hade bland annat med sig en Laphroiag 21 YO, och den gick ju naturligtvis inte att låta bli. Laffe gör en sällan besviken, och så var det även den här gången. En av dagens tre bästa.


Naturligtvis grym denna!

Vid Thomas bord provade jag en Highland Park som var riktigt bra. Den gick under namnet Lord of Orkney, och eftersom det bara finns två stycken destillerier på Orkney (det andra är Scapa) så var det rätt lätt att klura ut det...


Thomas häller upp en dram.


En HP vid namn Lord of Orkney.

Den stora överraskningen den här eftermiddagen hade Michael Lorensson med sig. En 6-årig Laphroaig som var enastående bra. Det var det fler än jag som tyckte. Bland annat min gode vän Ronny.


Dagens bästa whisky.

Det erbjöds också korv och öl till mycket förmånliga priser, och det var ett uppskattat inslag bland de som kommit till maltkällaren den här lördagen.


"Korvgubbarna".

Det här var den sista tillställningen för i år med Wexiö Maltwhiskysällskap och det var en mycket trevlig avslutning på säsongen. Jag vill också passa på att rikta ett tack till klubben för det här året, och samtidigt önska en God Jul & Ett Gott Nytt År.

Väl mött till våren.