Elite Park Hotel/Växjö Konserthus arrangerade tillsammans med Conventum i Örebro Växjö Öl & Whiskyfestival i Konserthusets lokaler den 19-20 september 2014. En mycket vacker kongress och konferensanläggning. Jag tycker dock att det var lite ont om utrymme för de drygt 20 utställarna som var på plats. Ljudnivån blev lite jobbig och det var bitvis lite trångt att kryssa fram mellan montrarna. Arrangörerna har verkligen gjort ett bra jobb med tanke på förutsättningarna.

Ett glatt gäng öl & whiskysugna besökare.

Eftermiddagens första stopp blev vid Granqvist´s monter. Här pratade jag lite med deras representant Lennart Grimsholm. Jag provade två stycken whisky här. Den första var Braeval 1991 22 YO Cask Strength The Pearls of Scotland (nr. 85448, 1 298:-). En Speyside på 52.9% som var riktigt bra. Stor och rejäl doft med inslag av sherry och kryddor, och med en svag strimma rök. Nummer två denna soliga eftermiddag blev Bunnahabhain 1991 21 YO Cask Strength på 44.6%. Inte så tokig, tycker jag. Hade nog dock säkert mått bra av lite högre procenthalt.

Efter pratstunden med Lennart begav jag mig raskt vidare i vimlet. Stötte på min gode vän Anders som trivdes mycket bra på mässgolvet och han njöt verkligen av det som erbjöds.


Efter att jag språkat lite med Anders styrde jag mina steg mot Hasse och Whiskytaste Sweden´s monter. Här provade jag Littlemill 1992 21 YO Sherry Butt Cask Strength på 53%. En mycket bra och lite annorlunda whisky från Hart Brothers. Riktigt härlig doft med bland annat fikon och dadlar i smaken. Hasse berättade att de har lite nyheter på gång och hoppades att de kanske har med sig dem till Stockholm Beer and Whisky Festival som är 25-27 september samt 2-4 oktober. Undertecknad ska dit den 4 oktober.

Coolaste snubben i stan...

Jag tog ett steg åt höger och hamnade hos Clydesdale. Pratade lite med Tina Sundblom och provade kommande Kilchoman Port Cask på 55%. Otroligt doftrik! Som en hel fruktkorg blandat med lite smågodis. Mycket god.

Efter lite påfyllning av annat slag än flytande (d.v.s. mat...) så drog jag mig bort till Patrick Björsjö och Mackmyra. Här provade jag Reserve Privat Elegant Svensk Ek på 49.4%. En whisky som tyvärr inte finns på Systembolaget. Riktigt trevlig, tycker jag.

Patrick presenterade Mackmyra´s
whisky på ett mycket bra sätt.

Sista stoppet denna eftermiddag blev ett återbesök hos Clydesdale. Var sugen på något riktigt rökigt och valet föll på Elements of Islay Lp5 på 52.4%. Det visade sig vara ett ytterst bra val.

Sláinte whiskyvänner!