Vinoble Skt. Petri, Köpenhamn
25 oktober 2014

Utanför butiken Vinoble på Krystalgade 18 i Köpenhamn.

En mycket trevlig butik i Köpenhamn (ungefär fem-tio minuters promenad från Ströget) som framförallt satsar på försäljning av vin. De har ett gediget sortiment samt ett stort kunnande inom området. Här kan du finna vin som annars kan vara mycket svårt att hitta. De har även ett bra utbud av riktigt fin choklad och naturligtvis annan spritdryck såsom Rom, Cognac, Gin, Calvados, m.m. Dessutom har de en mycket trevlig whiskyavdelning med en del udda och intressanta sorter.

När vi var där pratade vi en stund med den mycket sympatiska personalen, David och Gunilla. De bjöd på en hel del smakprov och min hustru blev väldigt förtjust i Armagnac, så en sådan fick det bli. Vidare provade vi en del Rom, och valet föll på en flaska Plantation, speciellt framtagen för just Vinoble.

Plantation Rom öronmärkt för Vinoble

 Sedan var det så dags att botanisera lite på hyllorna innehållande livets vatten...
Jag hittade rätt många whiskies som jag blev sugen på, och det var inte lätt att välja bland alla godsakerna. David bjöd bland annat på Kavalan Solist Bourbon Cask på 56.3%, och den var mycket bra. Valet föll till slut på A.D. Rattray Cask Collection Bowmore 17 YO på 58.5%, en buteljering som är speciellt framtagen för den danska marknaden.

Ska bli MYCKET spännande att smaka...

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Vinoble. Mysig atmosfär, trevlig personal och ett fantastiskt utbud av vin, men de har också mycket annat att erbjuda.

Hemsidan hittar du på: https://www.vinoblesktpetri.dk/