Det finns inget stort utbud av whiskybutiker på Gran Canaria, men jag har hittat några guldkorn. Två i huvudstaden Las Palmas, och en i Puerto Rico, som ligger på södra delen av ön.

Las Palmas
Tips 1 - Ta dig till San Telmo busstation. Gå uppför trapporna mot parken. Ta till vänster ovanför trapporna och promenera sedan över ett övergångsställe. Därefter tar du direkt höger över nästa övergångsställe, och viker sedan direkt vänster. Fortsätt cirka 50-60 meter och på höger sida finner du butiken HiperDino. Gå in i butiken och vik genast vänster. Längst ner lite snett till höger finns en särskild avdelning med lite finare viner samt whisky.

Tips 2 - Big Ben. En mycket fin butik med trevlig personal och bra utbud med lite udda sorter. Just nu håller de på att förnya och göra i ordning butiken, och det ser ut att kunna bli riktigt bra. Ligger på Calle Sagasta 21. Det bästa sättet är att ta en taxi dit. Ligger väldigt nära norra delen av den populära strandpromenaden Las Canteras. Det är inte heller så långt från den vackra Catalinaparken, som också är väl värt ett besök.

Puerto Rico
På södra delen av ön. Ta dig till Shopping Center Puerto Rico. Ej att förväxlas med shoppingcentret Europa. Inne i centret finns en riktigt fin butik med ett mycket bra utbud av whisky, rom med mera. Här går det alldeles utmärkt att pruta!