Prag, Tjeckiens huvudstad, är en mycket trevlig stad som har en fantastisk arkitektur och många vackra byggnader med tinnar och torn, samt vackra och historiska broar som löper längs med floden Moldau (tjeckiska Vltava). Den mest kända heter Karlsbron, och är den mest besökta av alla turistattraktioner i Prag. Den nuvarande bron är från 1357 med en träkonstruktion från 900-talet som bron är byggd på. Karlsbron är dekorerad med cirka 30 stora skulpturer. Att promenera på Prags gator och torg är en upplevelse för både sinnet och ögat. Det är kanske inte så konstigt att Prag kallas för "Europas vackraste stad".

Finns det då någon whisky att få tag på i Prag? Ja, det går faktiskt att hitta bra och prisvärd whisky i Prag. Jag ska försöka att sammanfatta utbudet så att ni har lite koll nästa gång ni åker dit, eller om det är första gången ni besöker den här gemytliga och mycket vackra staden mitt i Europa.

Första tipset blir Spirit of The World som ligger i det stora köpcentret Palladium mellan Gamla stan och de judiska kvarteren. Här är det ett bra utbud med lite udda och en hel del exklusiva whiskies från hela världen. Prismässigt är det lite vanskligt, det gäller att se upp. Det går dock att hitta en del "guldkorn" till skapligt pris.

Tips nummer två blir en liten butik belägen i Gamla stan. Även här var det ett hysat bra utbud och det fanns en del whiskies till skapligt pris som jag hade kunnat tänka mig.Trafika Vinotéka heter butiken.

Nästa tips är de mycket små supermarkets som är belägna i Gamla stan i närheten av Karlsbron. Det finns ett par-tre "småbutiker" som har en del riktigt trevlig och prisvärd whisky. Dessutom har de ett gediget utbud av småflaskor (5 cl). Kul att botanisera bland hyllorna och plocka lite av varje.

Sista tipset från den här resan blir en fantastisk liten butik belägen nära Hotel Caesar Prague i hjärtat av Prag.The Scottish Shop heter den, och här erbjuder de bland annat typiska skotska kläder, whiskylitteratur och givetvis också en del intressanta whiskies.

Om ni vill dricka lite whisky för en vettig peng under tiden ni är i Prag, så kan jag rekommendera er att besöka Irish Times Bar. Det är en alldeles nyöppnad bar (mars 2015) med mycket trevlig personal och skaplig whisky i sortimentet. De har bland annat Jameson 18 YO och Midleton Very Rare i sortimentet. Ligger i Gamla stan nära Karlsbron.

Hoppas att ni kommer att ha glädje av den här lilla rapporten från Prag. Jag kan verkligen rekommendera ett besök. Jag är rätt så säker på att ni inte kommer att ångra er.