Koval Bourbon Whiskey 47%
Koval Distillery startade 2008 som första destilleri i Chicago sedan mitten av 1800-talet. Man producerar all sin sprit med ekologiska produkter. Grundarna Robert och Sonat Birnecker valde att sluta med sina akademiska studier för att destillera sprit på ett traditionellt sätt. Man har säkerställt ekologisk Grain-To-Bottle genom att kontaktera lokala bönder att odla säden och sedan själva mala, mäska och destillera allt på plats i destilleriet. All whisky är lagrad på 30 gallon fat (113,55 Liter) och butelejeras alltid från enskilda fat och flaskorna är tydligt märkta med fatnummer. Varje fat är sedan noggrant dokumenterat så man kan följa allt material som ingått i framställningen.
Källa: Clydesdale
Doft: Lite syrlig i doften med en ton av och vanilj och lite julkryddor. Aningen vinös, nästan lite åt vinäger. Inte riktigt i fas med vad jag uppskattar.
17/25
Smak: Lite tunn och aningen stickig. Rejält kryddig med svag ton av vanilj och torrt vin. Lite lakrits kan skönjas i finishen.
18/25
Eftersmak: Rätt så kort och lite vass. Mycket kryddig även på slutet.
18/25
Helhetsintryck: Inte riktigt i min smak. Har lite svårt för denna typen av whiskey/whisky.
17/25
Betyget blir 70/100
Tack till Tina Sundblom på Clydesdale för varuprovet.
Denna bourbon whiskey provades 2014-11-08