Black Velvet
Toasted Caramel 35%

Whiskylikör

Black Velvet är en blandning av råg, korn och majs som mäskas och destilleras. Lagringen har skett på små, rostade ekfat i minst två år innan den slutliga blandningen görs.

Black Label lanserades första gången 1951 och blev genast en succé. Den lena, mjuka whiskyn var något nytt och fick produkten att efter ett tag byta namn till Black Velvet. The Black Velvet Lady introducerades 1969 för att gestalta whiskyns karaktär - elegans, sofistikerad och sammetslen.
Källa: Bibendum

Doft: Fikon, smörkola, honung och råsocker.
18/25

Smak: Mjuk och väldigt söt med smak av mjuk kola, sirap och honung.
18/25

Eftersmak: Ganska kort och lite klibbig och söt med inslag av apelsin.
18/25

Helhetsintryck: Nja, detta är inte riktigt min grej...
Gillar inte när det är så här sött, men det är ju så med likör förstås.
18/25

Betyget blir 72/100

Tack till Anna Häggkvist på Consumer Communication som jobbar med Philipson Söderberg AB och Bibendum för varuprovet.

Denna whiskylikören provades 2015-05-10