Port Dundas 18 YO 1999 53%
Cooper's Choice

Port Dundas från Cooper's Choice är en 18-årig single grain whisky som har lagrats på Amerikanska ekfat samt fått en finish på Marsalafat (fat nummer 968 för de som vill fördjupa sig). Marsalavin är en sorts sött starkvin som tillverkas i trakten kring Marsala på Sicilien. Vinet används med fördel i matlagning.

108 flaskor släpps via importören Symposion på Systembolaget den 31 januari. Artikelnummer blir 40371, och priset landar på 945 kronor.

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig.

Smakrikedom
Lätt.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Anspråkslös.

Rekommendationsskala/Bedömning
Helt okej grainwhisky.

Doft: Ganska tuff och svagt vinös i doften med lätt parfymaktiga inslag, en aning röda vinbär samt en svag ton av gräddkola. Lite "svår" i doften och inte något som tilltalar mig särskilt mycket måste jag dessvärre konstatera.

Smak: Väldigt annorlunda i smaken. Mycket kryddor och ett vasst, tydligt bett från eken. Röda vinbär, peppar och en påtaglig sälta som nästan tar överhanden i finishen. Lite svår och jag tycker att den har lite lätt parfymaktiga inslag även i smaken. Nja, den var inte riktigt i min smak.

Eftersmak: Kryddig med en påtaglig pepprighet som blir lite "too much" tyvärr.

Helhetsintryck: För mycket ekighet och sälta i kombination med en svag parfymton gör att denna tyvärr inte faller mig i smaken riktigt. Vacklar mellan dålig och helt okej. Det landar på helt okej, med en hårsmån...

Den här grainwhiskyn provades 2019-01-29