Braes of Glenlivet
Finest Collection
Cask Strength 19 YO 54.7%

Ett av de mest ensligt belägna destillerierna i Skottland och inte helt lätt att hitta. Inga skyltar leder till Braeval som ligger mitt i Braes of Glenlivet med Glenlivet och Tamnavulin som närmsta destillerigrannar. Det byggdes så sent som 1973 för att producera malt whisky för de olika blends som ägarna, Chivas Brothers, säljer och destilleriet har samma uppgift idag. Ingen officiell buteljering finns utan man får förlita sig på oberoende buteljerare. Var stängt under sex år men öppnades igen 2008 i takt med att efterfrågan på Chivas Regal ökade.
Källa: Whiskyforum

Doft: Lite fikon, gröna äpplen, hårda päron och nyklippt gräs. En viss medicinal antydan.
18/25

Smak: Väldigt torr och lite sträv. Smak av päron och vid vattning en del kryddor som var rätt trevliga. Aningen bättre med lite vatten.
19/25

Eftersmak: Ganska kort och torr. Lite peppar samt äpplen och päron i finishen. Den där gräskänslan från doften kom tillbaka lite í eftersmaken.
17/25

Helhetsintryck: Föll inte mig riktigt i smaken. Tycker att det var för mycket känsla av medicin samt att den kändes för spritig, trots vattning. Kostar 1 352:- och finns på Systembolaget där den har nr: 85056
17/25

Betyget blir 71/100

Tack till Hasse på Whiskytaste Sweden för varuprovet.

Denna whiskyn provades 2014-05-23