Glen Grant 2008
Distillery Label G&M 43%

Glen Grant single malt har under mängder av år hört till de fem mest sålda i världen men aldrig riktigt nått samma renommé som t ex Glenlivet, Glenfiddich och Macallan. Anledningen har förmodligen varit att whiskyn oftast sålts ung, framförallt i Italien där Glen Grant har varit nummer ett i decennier. En vändpunkt kom 2006 när italienska Campari Group köpte destilleriet. Åtskilliga äldre specialbuteljeringar har lanserats sedan dess och Glen Grant nämns med allt större respekt i whiskykretsar. Destilleriet är också känt för sina stora parkanläggningar (The Major's Garden) som är tillgängliga för allmänheten.
Källa: Whiskyforum

Den här whiskyn ingick i Symposions storsatsning under april månad 2017, då de släppte inte mindre än 20 exklusiva buteljeringar från Strathisla, Linkwood, Mortlach, Glen Grant, Longmorn och Glenlivet. Artikelnummer SB: 85101

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra whisky.

Doft: Mycket frisk doft med inslag av apelsinzest, päron, vanilj och lakrits. En söt, rund sherryton är också hela tiden närvarande. Den är verkligen inbjudande och behaglig i doften. Lite vatten lockar fram svaga toner av citrus och grape.

Smak: Till en början ordentligt pepprig med kaffeinslag. Därefter engelsk apelsinmarmelad med inslag av ljus choklad och en bränd ekig ton som jag tyckte var riktigt häftig. Med lite vatten så dyker det upp lime och en mjuk ton av toffee.

Eftersmak: Lång, rätt så het och rejält kryddig e-smak med toner av citrus, grape och vanilj. Smaken sitter kvar länge i munnen.

Helhetsintryck: En bra whisky som kändes mycket fräsch och välbalanserad.

Den här whiskyn provades 2017-05-31