Glen Grant 40%

Glen Grant single malt har under mängder av år hört till de fem mest sålda i världen men aldrig riktigt nått samma renommé som t ex Glenlivet, Glenfiddich och Macallan. Anledningen har förmodligen varit att whiskyn oftast sålts ung, framförallt i Italien där Glen Grant har varit nummer ett i decennier. En vändpunkt kom 2006 när italienska Campari Group köpte destilleriet. Åtskilliga äldre specialbuteljeringar har lanserats sedan dess och Glen Grant nämns med allt större respekt i whiskykretsar. Destilleriet är också känt för sina stora parkanläggningar (The Major´s Garden) som är tillgängliga för allmänheten.
Källa: Whiskyforum

 
Doft:
Syrlig doft med drag åt rengöringsmedel. Äpple eller päron anas i bakgrunden. Lite seg kola kan skönjas också.
15/25

Smak: Ingen vidare. Ganska spritig och frän. Tunn och intetsägande i smaken. Toner av äpple kanske, men är inte helt säker.
16/25

Eftersmak: Kort, kryddig och rätt så frän eftersmak. Kolanyanser och lite medicinliknande tendenser, och det känns sådär.
15/25

Helhetsintryck: Mesig och alldeles för spritig whisky. Ingen vidare god smak och eftersmaken var inte alls av godo. Brukswhisky med nöd och näppe. Finns inte på Systembolaget, men utomlands kan man komma över en för 150-200 spänn.
16/25

Betyget blir 62/100