Highland Park
Odin 16 YO 55.8%

Highland Park presenterar nu den sista whiskyn i serien som hedrar sitt nordiska arv. Odin, uppkallad efter kungen av Asgard själv, går Thor, Loki och den vackra Freya till följe och slutför Highland Parks Valhalla Collection.

Legenden säger att Odin, allfadern av gudarna och härskaren av Asgard, har en intensivt komplex karaktär. Känd som "The Furious One" är Odin den starkaste av asagudarna och drivs av en outsläcklig törst efter visdom. Genom att offra ett öga för en drink från The Well of Wisdom, tjänade han omättlig kunskap och insikt. Med bara ett öga, som flammar som solen, är Odin en olycksbådande figur.

Doft: Kraftfull och mycket komplex doft med inslag av fikon, dadlar och valnötter. En härlig ton av mörk, bitter choklad med aningar av saltstänk.
24/25

Smak: Lite vass till en början, men strax dyker det upp toner av mörk choklad, valnötter och en aning rök. Vatten gjorde inte så stor skillnad, tycker inte jag.
22/25

Eftersmak: Lång och värmande med lite toner av citrus och pomerans. På slutet dyker det upp ytterst trevliga ektoner som känns länge på tungan.
22/25

Helhetsintryck: Mycket bra och god whisky. Ett litet minus bara, smaken levde inte riktigt upp till den fantastiskt trevliga och mångfacetterade doften. Odin är trots detta lilla påpekande ändå en vinnare. Highland Park Odin släpps på Systembolaget den 6 mars, får artikelnummer  10420  och priset hamnar på 1 899 kronor.
22/25

Betyget blir 90/100

Tack till Edrington Sweden, Highland Park samt Petra Whitehead på kommunikationsbyrån Oak River för varuprovet. Tack också för de fina medföljande gåvorna.

Denna whiskyn provades 2015-02-21