Laphroaig for Clydesdale 1997
18 YO

Destillerad 1997 / Buteljerad 2015
52.3%
Berry Bros & Rudd

Berry Bros & Rudd räknas som en av världens mest ansedda oberoende buteljerare. De startade sin verksamhet 1968 och har varit kungliga hovleverantörer i ett par sekel. Den här whiskyn ingår i serien Berrys' Own Selection Scotch Whisky, som är ett rikt sortiment av buteljeringar av exklusiva maltwhiskies.

Rökighet
Lätt rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös?
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Fantastisk whisky!

Doft: I doften finner jag en väl avvägd sälta, en riktigt finstämd bra balanserad rökighet, päron och en svag ton av lakrits. Något som närmast kan liknas vid en tänsticka som slocknat dyker upp på djupet när glaset stått ett litet tag. En fantastiskt trevlig och inbjudande doft som ger mig stora förhoppningar.

Smak: Mycket god smak med inslag av päronsoda, lakrits, rökt skinka och en sötma på djupet som sitter kvar riktigt länge i gommen. En mycket välbalanserad whisky smakmässigt.

Eftersmak: Rökt korv, päron, hasselnötter och en svag aning av lakrits. På slutet dyker det upp något som närmast kan liknas vid krutstänk.
 
Helhetsintryck: En fantastiskt trevlig Laphroaig som jag verkligen gillade. Fantastisk doft, mycket bra smak och en lång, härlig eftersmak. Betyget kan bara bli det högsta.

Tack till Tina Sundblom på Clydesdale för varuprovet.

Den här whiskyn provades 2016-06-11