Laphroaig Q Cask 48%

Laphroaig är en single malt whisky från den skotska ön Islay. Destilleriet ligger på sydkusten i närheten av Lagavulin och Ardbeg. Av de tre är Laphroaig den mest sålda. Destilleriet ägs av Fortune Brands, sedan 2005.
Källa: Wikipedia

 
Doft:
Påtagligt rökig med tydlig fatkänsla. Behaglig och varm doft som inger förhoppningar. Lite skarpare och syrligare i tonen än vad en Laphroaig vanligtvis brukar vara.
22/25

Smak: Oljig och ganska skarp i inledningen, övergår i lite beska och syrlighet i svalget. Lite salmiak och även en viss kryddighet i tonen.
21/25

Eftersmak: Lång och mycket behaglig, dock något skarp i början, men så småningom växer en rejäl och angenäm rökighet fram som dröjer kvar länge i munnen. Man bör gilla denna sortens ordentligt rökiga och ganska tjäriga sorter för att njuta till fullo. Denna bör vattnas en aning för att verkligen komma till sin rätt.
21/25

Helhetsintryck: Det här är en mycket trevlig Islay, dock inte en av de bästa. Laphroaig 10 YO är mjukare och smakar bättre i munnen. Dock vinner nog denna i eftersmaken, framförallt vid lite lätt vattning. Den något korta lagringen på 6 år sänker helhetsintrycket något. Priset är ok. (469:-). Systembolaget: nr. 10497
22/25

Betyget blir 86/100

LIKNANDE POSTER: