Miltonduff Hepburn´s Choice
7 YO 46%

Importör: Clydesdale

När bröderna Laing delade upp Douglas Laing mellan sig så grundade Stewart Hunter Laing & Co. Han har sedan under 2014 skapat ett helt nytt varumärke som bär namnet Hepburn's Choice. Namnet Hepburn är ett gammalt släktnamn där William Hepburn var diplomat och en konnässör av skotsk whisky. Under detta varumärke buteljerar man whisky som är något yngre än de som buteljeras i Old Malt Cask. Det är oftast från singlefat och vanligtvis vid 46%. Alltid utan färgtillsatser och de är aldrig kylfiltrerade. Det var Clydesdale som importerade den till Sverige. Whiskyn släpptes på Systembolaget den 1 oktober 2014, och kostade 619:-.

Doft: Mycket skiftande och lite spännande doft. Känns rätt så torr och lite syrlig med inslag av bland annat gräs och lite ektoner.
20/25

Smak: Toffee och ljus sirap. Lite vass och något medicinal känsla. Lite annorlunda, måste jag säga. Om den är bra? Nja, den är lite svårbedömd. Vatten gör inte någon större skillnad. Lite mildare i tonen blir den, men inte direkt bättre.
20/25

Eftersmak: Rätt så kort och något anonym finish. Ganska krämig, dock. Lite mörk choklad på slutet samt tydlig ton av ek.
20/25

Helhetsintryck: En något svårbedömd och lite taggig whisky som jag tycker var lite av en besvikelse. Värd att prova, men inte mycket mer.
19/25

Betyget blir 79/100

Tack till Tina Sundblom på Clydesdale för varuprovet.

Denna whiskyn provades 2014-09-12