Smokehead  43%

Smokehead är en whisky som är mycket traditionell i smaken med alla attribut som det innebär att härstamma från Islay, detta framhävs också tydligt på den moderna och icke traditionella flaskan och förpackningen. Ian Macleod & Co har alltid värnat om sitt oberoende, sin självständighet och har haft ett långt nära samarbete och med sina leverantörer, som säkerställer deras inköp av whisky. De köper enbart de bästa whiskysorterna.
Källa: iglaset


Doft: Stor i kroppen. Ordentligt rökig och tjärig med påtaglig fatkänsla. Mycket angenäm doft som verkligen "andas" Islay.
22/25

Smak: River till lite oväntat. Smaken motsvarar inte riktigt vad man väntar sig efter att ha sniffat på den. Lite kärv och nästan bitter. Lite gummitoner blandat med svaga toner av salmiak. Vid vattning framträder det mycket bättre vad man hoppades på.
22/25

Eftersmak: Vid vattning är den lång och mycket behaglig. Fyllig och riktigt rökig. Honung och en viss beska samsas med tjäran i finishen.
22/25

Helhetsintryck: Det här är en riktigt spännande whisky som definitivt ska vattnas. Omistligt en bra Islay. Inte i det absoluta toppskiktet, men mycket bra. Den är verkligen mycket prisvärd då den endast betingar 459 riksdaler på Systembolaget där den har nr. 451
22/25

Betyget blir 88/100