Springbank 9 YO 
Local Barley 57.7%

Springbank 9 YO Local Barley är den fjärde utgåvan i en serie om fem som hyllar Campbeltown som stad och whiskyregion. 2015 buteljerades den första utgåvan, en sextonåring, i en ny generation av den berömda whiskyn från 1965, och under en period av fem år ska en ny Local Barley lanseras varje år, och nu har vi alltså kommit fram till den fjärde utgåvan. De tidigare var nämnda 16 YO, 11 YO och 10 YO. Springbank Local Barley 9 YO buteljerades i oktober 2018. 9 700 flaskor totalt, och av dessa kommer 576 till Sverige.

Artikelnummer  40513 
Pris 1 162 kronor.
Importör: Symposion

Rökighet
Lite rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Päron i massor, sälta, peppar, vanilj och den typiska kraftfulla kryddigheten som kännetecknar Springbank. Inbjudande och mycket trevlig doft. 80% bourbon och 20% sherrylagrad.

Smak: Mycket krämig smak med tydliga toner av päron och vanilj. Söt och fyllig med inslag av honung och en aning nötig framtoning. Tydlig maltighet med en lätt blommig, somrig finish.

Eftersmak: Tydlig sötma och en gnutta försiktig rökpuff i finishen. Snyggt.

Helhetsintryck: Ännu en strålande bra Local Barley. Den här gången är kornsorten för första gången Optic, ett klassiskt whiskykorn.

Den här whiskyn provades 2019-03-30