Tamdhu
The Ultimate
Cask Strength 60.6 %

"The Ultimate Whisky Company" är en så kallad "Independent Bottler" och skapades 1994 då Han och Maurice van Wees började välja sina finaste tunnor Single Malt för buteljering. Endast de bästa faten var bra nog för "The Ultimate". Eftersom whiskyn buteljeras "Non Chill Filtered" bevaras alla de ursprungliga smakerna kvar inuti. Då ingen karamellfärg tillsätts, överensstämmer färgen alltid med det ursprungliga fatet. En ärlig single malt enligt Van Wees standarder. Importeras till Sverige av Renbjer & Magnusson

Doft: Först är det givetvis en ganska frän doft som möter näsan, inte så konstigt förstås med tanke på att den håller närmare 61 %. Efter ett litet tag dyker det upp en vag känsla av läder och en söt doft som påminner om williamspäron, aprikos och en hint av mogna bananer.
20/25

Smak: Varm och rätt så vass med söt smak. Lakrits, aprikos, röda äpplen och kaffe. Lite vatten är att föredra, samt att låta den stå ett litet tag.
20/25

Eftersmak: Kaffe och lite kryddor. Varm och halvlång finish.
20/25

Helhetsintryck: Lite annorlunda, dock aningen spretig i smaken. Lite kort eftersmak. Fanns i beställningssortimentet på Systembolaget, och kostade 852 kronor.
19/25

Betyget blir 79/100

Tack till Lars Renbjer på Renbjer & Magnusson för varuprovet.

Denna whiskyn provades 2014-12-27