High Coast Berg 50%

Den 1/10 släppte High Coast Whisky Berg, den fjärde och sista delen i The Origin Series. De tidigare var Hav, Timmer och Älv, och mina tankar om dem finner ni här

Berg - Pedro Ximénez, består av 100% orökt whisky och har lagrats på first fill bourbonfat och slutlagrats på first fill sherryfat som tidigare lagrat PX. Snittåldern på whiskyn är 6.53 år. ABV ligger på 50% och totalt buteljerades 13 000 flaskor.

För mer ingående fakta om fat m.m. så uppmanar jag er att besöka High Coast hemsida

Artikelnummer är 84917

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Kyddig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Russin, mörk choklad, mörkrostat kaffe, chili, rostade honungsnötter, fikon, dadlar och lite kanel. En inbjudande och mångfacetterad doft som jag verkligen gillar. Känns väldigt mogen och karaktärsfull.

Smak: Fyllig, söt smak med inslag av choklad, chili, fikon och saltlakrits. Smaken går verkligen hand i hand med doften och den är mycket god och bjuder på ett djup som verkligen imponerar.

Eftersmak: Het, lång e-smak med mycket sötma. Inslag av choklad, kanel och röda juläpplen.

Med vatten så bjuder både doft och smak på betydligt mer saltlakrits. Föredrar den ovattnad.

Helhetsintryck: En mycket bra fyllig, mustig, komplex och karaktärsfull whisky som jag verkligen kan rekommendera. Den bjuder på flera lager och är absolut ett av de bästa officiella släppen från High Coast, utan tvekan. Dessutom är priset väldigt överkomligt och det är definitivt en extra bonus i sammanhanget.

Den här whiskyn provades 2019-10-05