Harbours Collection 01 - Ulvöhamn

High Coast presenterar en ny serie på fyra buteljeringar – Harbours Collection, insprirerad av whiskyn Hav med sin lätta rökighet och kryddighet. Vi befinner oss nu i idylliska Ulvöarna vars hamn ligger i skydd mellan två öar vilket också illustreras på etiketten. Harbours Collection 01 – Ulvöhamn består av av 82% orökt whisky som lagrats på bourbonfat, resterande del är rökig som lagrats på fat av mongolisk ek.

ABV: 51 % 
Ålder: 7,71 år.
Fenolhalt: 11 ppm.
Fat: Bourbon och ny mongolisk ek.
Antal flaskor totalt: 5 746.
Pris: 799 kronor.
Artikelnummer: 41155

Doft: Mineraler till en början, sedan kommer en lätt örtig ton med inslag av gröna druvor och en svag förnimmelse av omogen banan, och faktiskt lite kiwi (tror att det kan vara det åtminstone).

Smak: Örtig och ganska kryddig smak med inslag av gröna druvor, kakao och med en rejäl sälta i eftersmaken, där det också dyker upp lite skumbanan. Mycket intressanta smaker, verkligen.

Med vatten: Mineralerna i doften backar något, och smaken inte fullt lika kryddig efter vattning. Tycker dessutom att bourbonfaten känns tydligare med lite inslag av kola och vaniljstång.

Sammanfattning: En annorlunda och mycket intressant whisky. Det är en av sakerna med High Coast som är så otroligt roligt och spännnade - de kommer alltid med något nytt och intressant. De stannar aldrig upp, utan utvecklas hela tiden och testar nya idéer och möjligheter.

Publicerat 2022-04-07