Mackmyra Svensk Rök/
Amerikansk Ek 46.1%


Som svensk whiskytillverkare är Mackmyra ensamma om att producera rökig whisky helt på svenska råvaror. Nu lanseras Svensk Rök/Amerikansk Ek - en exklusiv single malt whisky, gjord av egenrökt malt med svensk torv- och enrisrök, lagrad på nya amerikanska ekfat. Svensk Rök/Amerikansk Ek är en kraftigare rökt släkting och en hyllning till Mackmyras prisbelönade och populära whisky Svensk Rök. Whiskyn lanseras i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment den 31 januari. Priset blir 799 kronor och artikelnumret 82129.

Källa: Mackmyra

Rökighet
Lite rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig,

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra whisky.

Doft: Försiktig rök, hasselnötter, lättrökt fläsk. Det finns även ett stråk av citrusfrukter i bakgrunden och en tydlig ton av kryddnejlika som omsluter den på ett fint sätt. Får lite känslan av en glödande lägereld.

Smak: Försiktig till en början, men snart kommer vanilj, mogna päron, ljus chokladkola, lite salt och örter samt en mycket tydlig ton av enris. Den har också en påtaglig ekighet i smaken.

Eftersmak: Fruktig med mycket vanilj, ek och kryddor. Den ljusa chokladkolan hänger med även i e-smaken.

Helhetsintryck: En bra sammansatt whisky, tycker jag. Den bjuder på mycket trevliga smaker och en tydlig rökighet, framförallt i smaken.

Den här whiskyn provades 2018-01-28