Roslagswhisky Eko No.1 46%

Richard Jansson på Norrtelje Brenneri beskriver den själv så här:
"Det är en mycket spännande produkt som vi har funderat på ett tag. Vi har valt att kalla den Roslagswhisky Eko No. 1 och den har legat på sherryfat sedan 2009, alltså 6 år. Whiskyn har en ABV på 46%. Den är helt ekologiskt framställd och vi har bland annat använt ekologisk malt vid tillverkningen".

Roslagswhisky Eko No. 1 släpptes på Systembolaget den 10 september och priset var 987 kronor.

Doft: Mycket trädoft typ fanér samt lite bittermandel. Finns också en svag ton av lim. Lite, lite aningar av sherry, men inte så mycket som jag kanske hade förväntat mig. Lite citrus och gröna äpplen tycker jag dyker upp efter ett litet tag. Rätt så annorlunda i doften.
18/25

Smak: Lite vass till en början med svaga sherytoner samt ljusa frukter (äpple, gröna vindruvor och gula russin). Lite svårbedömd och originell. Vet så klart inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men den känns nog lite för originell. Något tveksam...
17/25

Eftersmak: Ganska lång och rätt så vass med frukter och bittermandel samt en svag ton av peppar.
18/25

Helhetsintryck: Nja, det var nog inte riktigt vad jag hade hoppats på. Synd, måste jag tillägga eftersom jag hade byggt upp lite förväntningar på denna whiskyn. Smaken är ju dock olika, och det finns säkert de som uppskattar den mer än vad jag gör.
18/25

Betyget blir 71/100

Tack till Richard Jansson för provet.

Denna whiskyn provades 2015-09-01