Silent Mills 01 - Marieberg 51%

Silent Mills är en serie där High Coast Whisky tränger djupare in i sitt rökiga recept. Silent Mills-serien utgår från Timmer i serien The Origins.

Silent Mills 01 – Marieberg är en rökig (44 ppm) bourbonlagrad whisky, och totalt har 31 fat (3 935 kilo whisky) med en genomsnittlig alkoholhalt på 61.7% använts och lagts i blandtank där man tillsatte 938 liter vatten för att hamna på den bestämda alkoholhalten 51%. Buteljering skedde den 18-19 februari i 10 087 flaskor. Whiskyn är varken kylfiltrerad eller färgad, och den genomsnittliga åldern på whiskyn är 7.33 år.

Rökighet
Rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra whisky.

Doft: Visst är det en rökig whisky vi har i glaset, men ändå inte så pass rökig som jag trodde att den skulle vara. Jag hittar röda juläpplen, korv, mineraler, pomerans och apelsinzest. Tycker också att det finns ett stänk hallon, men jag är inte helt säker. Tydlig destillerikaraktär. Med lite vatten blir den betydligt rökigare i doften och destillerikaraktären ännu tydligare.

den där lite speciella ekiga tone

Läs mer: https://www.whiskynorden.se/tasting-notes/svensk-whisky/mackmyra-gruvguld/Mackmyra.

Smak: Mycket sälta, charketurier, jod och lite lätt "jordig" i tonen. Överraskande rökig smak kontra hur den upplevdes i doften. Med lite vatten blev den smörig och lite fet och det dök upp kola med nötsmak.

Eftersmak: Lite kryddig, nötig e-smak med en lång rökig svans.

Helhetsintryck: En bra whisky med mycket tydlig destillerikaraktär.

Den här whiskyn provades 2020-03-26