Smögen Primör 63.7%

Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009, med syfte att etablera ett bränneri för småskalig produktion av en riktig maltwhisky från den bohuslänska västkusten, med stor karaktär och havsnära influenser. Produktion och tills vidare även hela lagerhållningen finns på gården Ståleröd, strax sydväst om Hunnebostrand, knappt en mil norr om Smögenön, i Sotenäs kommun. Verksamheten omfattar produktion av whisky likväl som besöksrelaterade tjänster och viss försäljning av produkter med anknytning till whisky.
Källa: Smögen Whisky

 
Doft: Det gäller att nosa med försiktighet då den håller hela 63.7%! Otroligt maltrik och mycket vass på ett bra sätt. Med lite vatten så  lyfts den upp på oanade höjder. Fruktig doft med toner av lakrits. Varm som en burnout i solnedgången.
22/25

Smak: Mycket het och varm med smak av lakrits och citrus samt en diskret ton av lime och kanske kanel? Kanske inte riktigt så rökig som jag trodde den skulle vara. Riktigt god är den hursomhelst. Definitivt den bästa svenska whiskyn jag provat hittills.
23/25

Eftersmak: Lång, kryddig och fantastiskt välbalanserad. Lite tydligare rökaningar och salt mörk choklad, lite som Marabous Premium sea Salt Pecan om ni känner till den. Otroligt nyansrik för att vara en blott 3årig whisky!
23/25

Helhetsintryck: Det här är en fantastiskt bra whisky. Undrar var detta ska sluta? Jag ser verkligen fram emot nästa släpp. Det ska bli mycket spännande att följa Pär Caldenby och Smögen Whisky AB.
23/25

Betyget blir 91/100

Denna whiskyn provades 2014-07-12