Smögen
"Sherry Project 1:1" 51.8%

Detta är första delen av fyra i en serie omkring de klassiska Sherryfatens påverkan på whiskyn. Systembolaget kommer endast att ha 600 flaskor av den här buteljeringen och därmed gäller det att vara snabb med sin beställning, innan de tar slut! Priset var 853 kr, och den släpptes som s.k webbsläpp den 20 november klockan 10.00 på systembolaget.se.

Doft: Lite toner av gummi, eller möjligen läder. Sherryn är tydlig och känns bra. Hittar lite hasselnötter och även plommon.
21/25

Smak: Rejält söt. Ganska vass till en början, men det går snabbt över. Smakar lite som Crème brûlée. Hittar hasselnötter också i smaken. Vid vattning dyker det upp lite trevliga inslag i form av aprikos och en aning apelsin.
21/25

Eftersmak: Lång och ganska kryddig. Vatten öppnar upp den på ett mycket trevligt sätt. Tycker att det dyker upp lite toner av kaffe på slutet.
22/25

Helhetsintryck: Det här är en mycket bra whisky. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen - Pär Caldenby & Co kan verkligen koka whisky i absoluta världsklass, det råder det ingen tvekan om. Jag kommer att följa Smögen Whisky med spänd förväntan.
22/25

Betyget blir 86/100

Tack till Pär Caldenby på Smögen Whisky för varuprovet.

Denna whiskyn provades 2014-11-18