Väsenserien Skogsrå 58%
Systembolaget artikelnummer: 31838

Den 2 oktober var det premiär för Bergslagens nya serie whisky som går under namnet Väsenserien. Den består av fem stycken buteljeringar med svensk whisky. De två första, Skogsrå och Vätte presenteras alltså nu. Cirka 850 flaskor av respektive sort. Skogsrå och Vätte härstammar från svensk folktro. Läs mer om det här: https://www.bergslagensdestilleri.se/nyheter/nya-serie-svensk-whisky-fran-bergslagen/

"Skogsrå" består av en mix av amerikanska bourbonfat (200 liters) och nya svenska ekfat (50 liters), destillerat 2011 och lagt på mognadstanken under sommaren 2017.
Källa: Bergslagens Destilleri

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Kryddig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Bra whisky.

Doft: Kryddig inledning med inslag av hasselnötter, citrus, mogna päron och mjuk gräddkola. Mycket trevlig och med en bra balans i doften.

Smak: Nötig och ganska salt i smaken. Gräddkola, päron, mandelmassa och pomerans. Lite vatten är att föredra, då blir den betydligt rundare och får en mer fruktig framtoning.

Eftersmak: Kryddig och riktigt mycket hasselnötter och mandel i finishen. Eken kommer också smygande efter en stund tillsammans med en touch av kryddpeppar.
 

Helhetsintryck: Det här är en bra whisky som lyfte ett snäpp med lite vatten.

Den här whiskyn provades 2017-10-01