Först ut på denna nya avdelning på min blogg är Pär Berglöf. Jag ger ordet direkt till Pär:

Börjar lite kort om mitt liv som Pär Berglöf. Jag har uppnått den härliga åldern 52 :) och är gift med min fru Carina,,,
Vi har en dotter tillsammans som blir 11 år i december och vi har varsitt barn i tidigare förhållanden, Linus och Mikaela som uppnått ålder 24 i år. Vi bor i ett villaområde 4 mil öster om huvudstaden och trivs väldigt bra i denna lantliga miljö. Jag jobbar som säljare på Ahlsell AB och säljer det mesta som går att sälja (dock inte Whisky) dvs. allt inom VVS/El/Vent/Bygg/Personligt skydd etc.

Nog om detta...

Nu en händelse som jag verkligen tyckte om och som handlar om WHISKY :)

ARDBEG CHALLENGE!!

Var en höjdarkväll, lördagen den 4/6 2011...
Dagen då Ardbeg skulle slå världsrekord i whiskyprovning. Målet var att samla ihop 3000 whiskyälskare till en gigantisk whiskyprovning och slå det tidigare rekordet som sattes i Belgien 31/1- 2009 då 2252 personer deltog och Guinness Book of Records var där och räknade. Denna kväll i Kungliga Tennishallen var Michael Heads, Master distiller hos Ardbeg, samt Dr Bill Lumsden, Head of Whisky Creation på plats och hälsade oss alla hjärtligt välkomna med säckpipor som spelade så att nackhåren reste sig! Alla vi tusentals whiskynördar satt där med rinnande mungipar och väntade på signalen som skulle sätta igång denna provning. I glasen hade vi:
Ardbeg 10
Ardbeg Corryvreckan
Ardbeg Alligator
Ardbeg Challenge, en specialtappning från ett andragångsfyllt sherryfat som BARA var till för denna kväll!!
Behöver jag säga att detta var mumma?? NEJ!!...det var fantastiskt !!

Michael Heads stod på scenen och gav klartecken till detta världsrekordförsök och folk från Guinness Book of Records räknade in oss alla när vi doftade/sippade igenom dessa fantastiska whiskysorter...
Tyvärr blev det inget rekord, men det var väldigt nära att det gamla rekordet slogs, dock hade vi alla en toppenkväll där det minglades efteråt och njöts av dom njutbara dropparna :)
Tack för mig denna gång och hoppas ni finner min upplevelse/läsning lika härligt som jag gjorde :)

© All text och samtliga bilder tillhör Pär Berglöf.