The Glenlivet
Single Cask Pittandlich 59.9%

The Glenlivet Distillery ligger i området Speyside på det skotska höglandet, med tillgång till färskt, klart vatten och frisk, ren luft. The Glenlivet var de första som fick licens att destillera efter lagen från 1823 och kom därigenom att initiera den nya eran i skotsk whiskyproduktion. The Glenlivet destilleras på samma sätt som för 150 år sedan.

The Glenlivet Single Cask Pittandlich släpptes på Systembolaget den 1 mars via Pernod Ricard Sweden AB (artikelnummer 40194). Priset är 1 600 kronor och endast 51 flaskor finns tillgängliga i Sverige. Det är en cask strength exklusivt framtagen för den skandinaviska marknaden. Whiskyn har legat på ett amerikanskt bourbonfat i 15 år och den buteljerades i december 2016.

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Mycket tydlig fatkaraktär. Salt till en början, som sedan övergår i en fruktkavalkad med inslag av apelsin, clementin, pomerans och gröna äpplen. Här finns också mandel, valnötter, vaniljglass och en pikant aning av guldnougat.

Smak: Mycket söt inledningsvis med inslag av mandel, nötter, vanilj, nougat och kryddor. Lite vatten lockar fram kokos och ännu mer vanilj.

Eftersmak: Kryddig avslutning med inslag av marsipan, nougat och mandel.

Helhetsintryck: En mycket bra Glenlivet.

Den här whiskyn provades 2018-03-04