Top o´the morning to ya!!

Mitt namn är Mats Linderborg och jag gick med whiskygruppen på Facebook för ett tag sedan. Jag tänkte skriva om en liten episod som jag, min bror Patrick och en kompis som heter Jonas var med om ute på Islay år 2013.

Vi hade käkat en stadig frukost hos Kate i byn Bowmore och även besökt destilleriet, med en fantastisk tour av Lynda. Efter det åt vi lunch på Lochside Inn. Deras Steak&ale-pie är fantastisk, den måste ni bara prova!! När lunchen var intagen med en tillhörande smaklig ale, skulle vi vidare till Bruichladdich på provning. Så vi tänkte ta en taxi. Vi hade åkt med en karl förut som var ganska storväxt och i skägg som faktiskt ser ut lite som Big Peat.

Vi ville åka med honom igen och la det som önskan på turistbyrån, varpå de lyckades få tag på honom...på hans lediga dag! Snälla som alla är i detta underbara land, så kom han och plockade upp oss.

Väl i taxin på väg till Bruichladdich så satt vi och småpratade allihop om diverse saker i livet. Plötsligt harklade sig Jonas lite och frågade taxichauffören, vi kallar honom Big Peat,:
-You know all the sheeps the farmer have here on Islay. What do you do with them? I en mening som en seriös fråga!

En sekunds tystnad, sen sa Big Peat: -We shag them! Ett gapskratt av alla i bilen och speciellt från Big Peat, så magen knöt sig. Sen fortsatte han berätta hela storyn:
-We shag them first, then we kill them, after that we skin them, eat them and make jackets of the woll, then we put the jacket on, so we would look like sheeps, after that we sneak out in the night, catch a new one, shag it and so on...

Och vi skrattade så hårt så tårarna sprutade ur ögonen på oss och vi hade ont som fan i magen när vi kom fram till Bruichladdich.

Kanske inte så whiskybetonat, men jag ville bara dela denna historia med alla andra som känner för att läsa det här. Så om ni kommer till Islay och vill ha mer än bara whisky, typ lite stand up, så prata med turistbyrån om att ni vill ha denne chaufför, kallad "Fat bastard" eller "Big Peat".
Ni kommer inte att ångra er.


Tack för mig
Mats "Mr. Kilt" Linderborg