Tredje Ardbeg Twenty Something

Den 4 oktober får whiskyälskare möjligheten att uppleva den tredje delen i Ardbeg's exklusiva kollektion Twenty Something. Den nya buteljeringen är en 22-årig whisky som har skapats för att hylla de visionärer som trott på destilleriets framtid. Ardbeg Twenty Something 22 YO lanseras på Systembolaget i en begränsad upplaga. Priset landar på 4 959 kronor, och artikelnumret är 12001.

Ardbeg Twenty Something är en whisky som skapades under samma period som Ardbegs ikoniska destilleri var på väg att försvinna. Under 80- och 90-talet minskade produktionen på destilleriet så kraftigt att framtiden var oviss. Några av faten sparades dock av ett antal personer som trodde på Ardbegs framtid. En av dessa var Mickey Heads som idag är Ardbegs destillerichef.
- De viktigaste ingredienserna i whiskyn är stolthet, hopp och idealism. Den är skapad från vårt tidigare destilleri och flaskan ska påminna oss om varför Ardbeg aldrig får försvinna. Ardbeg Twenty Something är skapad för de som aldrig tvivlade på Ardbegs destilleri. Därför känns det helt rätt att den här 22-åriga whiskyn ska få avnjutas av lojala whiskykonnässörer som tror på oss, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg.

Texten är hämtad från ett pressmeddelande från Ardbeg och SpoilConcept.