Bowmore 2000 Cooper's Choice
Bourbon Cask Matured 46%

 

Bowmore förknippas ofta med sina tunga vinlagrade whiskysorter och det är inte alldeles lätt att hitta en naken, oförvanskad Bowmore som lyfter fram destillerikaraktären istället för fat och ek. Ska någon verkligen lyckas göra det så är det kanske allra bästa tipset att titta närmare på vad Vintage Malt buteljerar. Det var som bekant just på Bowmore som Brian Crook var verksam som exportchef och det sägs ofta att det är det destilleri som legat honom närmast hjärtat under alla år i branschen. En Bowmore från Cooper's Choice är därför aldrig något hastverk, utan en hyllning till detta mäktiga Islaydestilleri, som kanske har den allra fruktigaste röken av dem alla.

Cooper's Choice Bowmore 2000 är en fullständigt ärlig Bowmore som lyfter fram den blommiga röken och den mogna frukten utan krusiduller eller smaksättning. Den är ej kylfiltrerad eller färgad.
Källa:
Symposion

Den här whiskyn släpps på Systembolaget (artikelnummer 11957) den 7 juli och priset blir 999 kronor.

Rökighet
Lite rökig.

Fruktig/Kryddig
Fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad eller anspråkslös
Mångfacetterad.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Mycket ljus i färgen, lätt och frisk i doften med en genörös palett av sommarblomster, citrusfrukter, lättrökt makrill och vaniljkräm. Den hålls ihop av en elegant, diskret doft av läder och fin tobak och känns väldigt fräsch och spänstig.

Smak: Kryddig med en fantastiskt fin, söt rökton med inslag av citrus, persika och gröna äpplen. Sommarblomsterna finns också i smaken, dock inte lika framträdande.

Eftersmak: En ytterst behaglig rökstrimma med inslag av blommor, läder och tobak.

Helhetsintryck: Detta är en riktigt bra, välbalanserad Bowmore som andas kvalitet och klass. De kan verkligen göra bra whisky på Bowmore, och det här är ett utmärkt exempel på det.

Den här whiskyn provades 2017-06-18