Då börjar det dra ihop sig till årets upplaga av Uppsala Beer and Whisky Festival, den fjärde i ordningen. Och precis som förra året kommer jag att presentera några profiler bakom denna mässa samt även en utställare.

Detta är den andra delen av fyra i reportageserien inför Festivalen som går av stapeln den 23-24 februari. Uppsala Beer & Whisky startade 2015 och var ett samarbete mellan Eventbyrån Brink & Berger och Gastropuben Churchill Arms i Uppsala. Brink & Berger med sin erfarenhet från olika produktioner och event samt Churchill Arms med sitt dryckeskunnande och kontakter inom branschen blev en perfekt matchning för att anordna den första festivalen. Denna gång har jag fått en mailintervju med André Brink, delägare i Uppsala Beer & Whisky samt den ena halvan av Brink & Berger med långt förflutet bakom en hel del av de senaste årens konserter och event i Uppsala.


André Brink.

Berätta lite kortfattat om vem du är, André Brink.
-  Jag kommer från Uppsala, men jag bor i Stockholm och utöver Uppsala Beer & Whisky Festival så är jag delägare i konsert- och eventbolaget Brink & Berger tillsammans med Fredrik Annell-Berger. Till vardags jobbar jag som music supervisor på Universal Music Publishing där mina arbetsuppgifter i korthet går ut på att sätta musik i nationell och internationell film och reklamfilm. Jag är också pappa till två sköna kids som jag har tillsammans med min fantastiska fru Agnes. Där har vi nog det viktigaste. Det kan tilläggas att jag gillar livet på sjön.

Vilka är dina förebilder?
- Mina kollegor och medarbetare i Uppsala Beer & Whisky-teamet håller imponerande hög nivå i allt ifrån idé och koncept till produktion och genomförande och är sannerligen förebilder inom sina respektive områden. Sen har jag alltid sett upp till innovativa kreatörer och entreprenörer. Vilka det är har varierat över åren men jag har svårt att inte imponeras över lekfullheten, drivkraften och attityden hos en sån som Elon Musk. Den senaste uppskjutningen av Falcon Heavy i kombination med Teslan, Spaceman och musikläggningen är total briljans. Utöver det så räddar han ju eventuellt planet med sina projekt och det kan ju anses vara ett plus.

Vilka är dina drivkrafter?
- Att vi har kul på jobbet och att vi åstadkommer en produkt som vi är stolta över och som blir omtyckt och välbesökt.

Favoritdrycker?
- Öl, whisky och kaffe för att hålla det enkelt.

Kan du berätta någonting om din inblandning i Uppsala Beer and Whisky?
- Jag är delägare i Uppsala Beer & Whisky Festival och jag har ansvar för vår kommunikation samt det man skulle kunna sammanfatta i termen look and feel. Tillsammans med Fredrik, Ali och Sebbe så har jag varit med och utvecklat och producerat festivalen från dag 1. Det är fantastiskt att vi har kommit dit vi har kommit på fyra år.

Vad är din ambition för Uppsala Beer & Whisky i framtiden?
- Ambitionen är helt klart att fortsätta göra en bra festival, att i rimlig takt få fortsätta växa och att leverera mer innehåll till alla våra gäster, dels genom alla fantastiska utställare men också i form av mer fördjupning och intressant läsning inför mässan. I år är vi exempelvis bredare än någonsin på whiskyfronten och vi levererar mer insikt och fördjupning i form av artiklar, intervjuer och spaningar som publiceras i våra digitala kanaler.

Slutligen en öppen fråga kring Uppsala Beer & Whisky om det är någonting övrigt du vill nämna kring årets mässa eller framöver.
- Det finns ju en massa god dryck men missa inte osten och alla grymma food-trucks. 


Bilderna ovan är tagna vid tidigare mässor.

Vi tackar André för att han tog sig tid att svara på mina frågor och nästa reportage blir en intervju med Magnus Johansson, mannen bakom Uppsala Destilleri.

© Text och bilder tillhör Johan Blom samt Uppsala Beer & Whisky.