Då har det varit öl/whiskymässa igen i min hemstad Växjö. I dagarna två besöktes Konserthuset av öl -och whiskyintresserade kvinnor och män. På fredagen var det ganska glest med besökare, enligt utställare och de besökare som ändå var där. På lördagen däremot, var det riktigt många människor som äntrade ingången och minglade runt på golvet i den ljusa och trevliga Konserthuslokalen mitt i staden. Det är en relativt liten, men mycket gemytlig och bra mässa och många av utställarna trivs riktigt bra i Växjö.


Ett gäng förväntansfulla besökare i Växjö.
Från vänster: Tomas, Nicklas och Peter.

En av de första "bekantingarna" jag sprang på var en av reskamraterna från Islay i september, nämligen goa Lasse Lilja från Hillerstorp. Det var riktigt skoj och faktiskt lite känsloladdat att träffa Lasse igen. Vi hade fantastiska dagar på Islay som vi aldrig kommer att glömma.


Goa Lasse & jag.

Det började bli dags att prova lite whisky och första anhalten denna lördagseftermiddag blev BOX Whisky. De går från klarhet till klarhet och är ett mycket populärt inslag på mässor runt om i landet. Så även i Växjö. Det var många som var nyfikna och ville veta mer om "undret" i Ådalen som på bara ett par år har skaffat sig en stor skara följare och inte minst fatägare. Hasse Nilsson, Senior Brand Manager på BOX var otroligt nöjd med mässan i Växjö. Han uttryckte det själv så här på sin Facebooksida idag på förmiddagen: -"Mässa på hemmaplan, trodde att varenda whiskyintresserad Växjöbo redan köpt fat av mig och Roger. Men satte ett härligt nytt Växjörekord i både fat- och spritförsäljning."


Bosse, Pelle och Hasse.

Ett trevligt inslag på mässan var att några av besökarna i Växjö kom klädda i kilt. Det tycker jag var riktigt häftigt. De drog givetvis blickarna till sig i vimlet av besökare.


Killar i kilt. Mark, Melker och Jögge.

Efter någon timme sprang jag på glada och trevliga Frida Birkehede som driver bloggen Änglarnas andel. Vi pratade en stund och utbytte lite tankar om det vi hade provat hittills under dagen.

Efter att ha minglat runt ytterligare några timmar så blev jag lite sugen på att prova några öl också. Det hör ju liksom till när det är Öl & Whiskyfestival, eller hur?


En öl sitter alltid fint...


Hasse på Whiskytaste Sweden
har alltid stenkoll på läget.

Det blev några riktigt trevliga och bra whiskies som provades och de som är på bilden nedan var bäst under denna festivaldag.

Från vänster:
1) BOX Festival 2015 - riktigt trevlig och bra whisky. Tycker dock att Festival 2014 var snäppet vassare.
2) Macduff 25 YO Chairmans Private Reserve no. 9 - fantastiskt bra whisky som jag gillade skarpt.
3) Kilchoman Madeira Cask Matured - väldigt anorlunda. Liknar faktiskt inget jag provat tidigare. Kul.
4) The Scotch Malt Whisky Society 121.76 - en 12-årig Arran Sherry Butt på modiga 57.9%. Mycket bra.
5) Strathclyde 27 YO Chairmans Private Reserve no. 8 - en single grain som var grymt bra.
6) Port Charlotte Syrah 12 YO Rest & Be Thankful Whisky Co. - en rejäl käftsmäll på 63.3%! Nu snackar vi rejäla doningar. Absolut magiskt god och en fantastisk avslutning på dagen.

På det stora hela var det en mycket trevlig eftermiddag/kväll på mässan i Växjö. Jag träffade många trevliga människor och knöt en hel del nya kontakter.

Jag vill också passa på att tacka arrangörerna för en välplanerad och bra genomförd mässa. Jag hoppas verkligen att den återkommer nästa år.