Old Overholt
Rye Whiskey 40 %

Old Overholt kommer från ett av de äldre whiskey destillerierna i USA. Historian går tillbaka till 1810 när Abraham Overholt grundade sitt destilleri i West Overton, Pennsylvania vilket anses vara ett av de äldsta kommersiellt drivna destillerierna i USA. Då gick den under namnet "Old Farm Pure Rye Whiskey" tills 1860 då den fick sitt nu legendariska namn. Innan den amerikanska revolutionen var rom den mest populära drycken i den då Brittiska kolonin. Den nya nationen ville dock odla sin egen dryckeskultur och whiskey på råg, korn och majs blev populärt. Ryewhiskey blev den mest omtyckta och det lilla destilleriet i Pennsylvania fick snabbt utöka sin kapacitet. Importeras till Sverige av Renbjer & Magnusson

Doft: Först dyker det upp ett stråk av vitpeppar, tätt följt av vanilj och en känsla av blandade övermogna sensommarfrukter - äpplen, päron och ljusa plommon. Här finns också lite aningar av parfym.
19/25 

Smak: Mycket vanilj och en rejäl dos vitpeppar. Något parfymaktig känsla som jag inte riktigt är bekväm med.
18/25

Eftersmak: Ganska kort och lite artificiell med en aning karamell och lite kryddor. Tyvärr är "parfymkänslan" ganska tydlig även här.
17/25

Helhetsintryck: Inte alls i min smak, alldeles för parfymig och konstgjord i både smak och lukt.
18/25

Betyget blir 72/100

Tack till Lars Renbjer på Renbjer & Magnusson för varuprovet.

Denna whiskyn provades 2014-12-28